Reseptilääkkeet

Reseptilääkkeet suoratoimituspisteistä

Suoratoimituksella tarkoitetaan reseptiasiakkaille tarjottua palvelua, jolloin sama farmaseutti hoitaa reseptin käsittelyn alusta loppuun. Samalla asiakkaamme saavat henkilökohtaista neuvontaa ja ohjeita lääkkeen käytöstä.  Kaikki ostokset maksetaan ulosmenokassalle. Tarvittaessa palvelemme asiakkaitamme myös autoon tai tuomme lääkkeet kotiin. Fimean sivustolta voit etsiä tietoa lääkkeiden koostumuksesta ja käytöstä.

eResepti

Voit asioida apteekissamme sähköistä reseptiä eli eReseptiä käyttäen. eReseptit ovat tallessa valtakunnallisessa Reseptikeskuksessa, josta apteekkimme farmaseutti löytää ne nopeasti. eReseptilääkettä ostaessa tarvitset Kela-kortin tai lääkärin antaman potilasohjeen. eReseptillä asioiminen on helppoa, turvallista ja tietosuojattua.

Reseptien uusiminen

Reseptejä voi uusia terveyskeskuksen kautta arkipäivisin joko puhelimitse tai käymällä terveyskeskuksessa (Jalasjärven terveyskeskuksessa klo 9-15 välisenä aikana).

Tietyin rajauksin voi säännölliseen käyttöön tarkoitettujen lääkkeiden uusimista pyytää apteekin kautta. Asiakkaan tulee tällöin kuitenkin itse huolehtia säännöllisistä lääkärikontrolleista. Reseptit uusitaan noin viikossa. Reseptien uusiminen apteekkien kautta maksaa 3e/resepti.
Mikäli toinen henkilö tekee sähköisen reseptin uusimispyynnön puolestasi, tarvitsee hän allekirjoittamasi suostumuksen. Suostumus voidaan antaa yhtä asiointikertaa kohden tai kolmeksi vuodeksi. Suostumuskaavakkeita saa apteekiltamme.

Omien eReseptien uusiminen onnistuu myös internetissä osoitteessa www.kanta.fi. Sivustolle kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla (HST-kortti). Uusimispyynnön voi lähettää vain sovitut ehdot täyttävistä resepteistä, joista on jo ostettu lääkettä ja joiden kirjoittamisesta on kulunut alle 16 kuukautta.

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Jokaisessa reseptintoimituspisteessä on yhteys sähköisiin lääketietopankkeihin. Näiden avulla voimme nopeasti tarkistaa, jos lääkkeilläsi on haitallisia yhteisvaikutuksia. Jos riskejä aiheuttava yhdistelmä löytyy, otamme yhteyttä hoitavaan lääkäriin asian selvittämiseksi. Puhelimitse voi myös kysyä lisäneuvoja omaan lääkitykseen ja yhteisvaikutuksiin liittyen.

Lääkevaihdossa lääkkeelle edullisempi rinnakkaisvalmiste

Apteekkimme tarjoaa asiakkaalle edullisempaa lääkevalmistetta, mikäli sellainen on Lääkelaitoksen vaihdettavien lääkkeiden luettelossa. Halutessaan asiakas tai lääkäri voi kieltää vaihdon. Internetissä voit helposti vertailla lääkkeiden hintaeroja.

Schengen-todistus

Jos olet aikeissa matkustaa Schengen-maihin, ja sinulla on käytössäsi huumaavia tai psykotrooppisia aineita sisältäviä lääkkeitä, tarvitset mukaasi Schengen-todistuksen. Saat sen meiltä niistä lääkkeistä, jotka olet hankkinut apteekistamme.

Schengen-sopimuksen piiriin kuuluvat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Belgia, Ranska, Alankomaat, Itävalta, Luxemburg, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Slovakia, Unkari, Slovenia ja Malta.

Todistusta hakiessasi tuo mukanasi lääkepakkaus, lääkettä koskeva lääkemääräys ja matkustusasiakirja, tavallisesti passi tai henkilökortti. Todistus on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä.

Erityisosaaminen

Apteekissamme on astma-, diabetes- ja sydänyhdyshenkilöt. Saat heiltä tietoa kaikissa sairauteesi liittyvissä asioissa.